lørdag den 19. april 2014

Mudcake

Mudcake

 (til rund form på 25 cm)
250 g smør
250 g mørk chokolade
8 tsk. instant coffee
180 ml vand
150 g self-raising mel (laves af: 215 g mel, 2 ½ tsk. bagepulver og 3/4 tsk. fint salt.)
150 g mel
60 g kakao
½ tsk. natron
550 g sukker
4 æg
8 tsk. rapsolie
125 ml kærnemælk

Smør, chokolade, vand og kaffe kommes i en gryde og smeltes ved lav varme.
Mel, selv-raising mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål. Tilsæt sukker og bland det hele godt.
Æg, olie og kærnemælk blandes let sammen med en gaffel for sig selv.
Det hele røres sammen i en skål med en dejskraber. Sørg for at komme godt omkring så der ikke er mel klumper i dejen.
Dejen hældes i en form betrukket med bagepapir i bund og op af siderne. Kagen hæver temmelig meget, så lav gerne siderne højere end selve formen.

Kagen bages ved 160 grader i 1 time og 50 min, midt i ovnen.
Kagen skal have ro, og kan godt falde sammen. Så undlad hopperi ved siden af ovnen, og vent længe med at kigge ind til den er næsten færdig. Jeg hælder altid en sjat rom eller whisky på mine bunde inden jeg lægger den sammen.

Velbekomme.

Denne opskrift stammer oprindeligt fra www.annetteskager.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar