mandag den 10. februar 2014

Oreo´s kage

Oreo´s kage


Jeg må indrømme jeg blev lidt skuffet i smagen af Oreo´s, den var ikke så gennemtrængende som jeg havde forventet. Men når det så er sagt smagte den rigtig dejligt.

Ingredienser (springform på 18 cm i diameter):

175 g. Mel
175 g. Sukker
50 g. Kakao pulver
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Vaniliesukker
3 dl. Mælk
2 spsk Solsikkeolie
2 spsk. Stærk kaffe
50 g. Groft hakket mørk chokolade
2,5 dl. Piskefløde
1 pak. Oreo (154 g.)
2 spsk Flormelis
1 tsk. Vaniliesukker
1 dl. Piskefløde
100 g. Mørk chokolade

Bland mel, sukker, kakaopulver, bagepulver og vaniliesukker i en skål. Tilsæt mælk, kaffe og olie. Rør dejen glat og tilsæt til sidst den groft hakket chokolade.
Dejen hældes i en smurt springform, og bages ved 200 grader i ca 30 min.
Lad kagen køle helt af med bunden i vejret, på en bagerist.
Del chokolade kage i to bunde.
Knus Oreo fint (gem 3-4 til pynt). Pisk 2 1/2 dl piskefløde til skum sammen med vanilie og flormelis, rør de knuste oreo´s i flødeskummet. Kom Oreo skummet mellem de bunde.
Hak 100 g. mørk chokolade fint og varm fløde op til ca 95 græder. Hæld det over det fint hakket chokolade, og rør til en glat chokolade ganache, og lad den stå lidt inden den smøres på kagen og pyntes med Oreo´s







Ingen kommentarer:

Send en kommentar