søndag den 26. januar 2014

Sødet mørdej


Ingredienser (2 tærtebunde)
200 g. hvedemel
1/2 tsk salt
70 g. smør
80 g. sukker
1 æg, let sammenpisket
1/2 tsk vaniliesukker

Sigt mel og salt ned i en stor røreskål. Skær det kolde smør i ca 1 cm tern og læg dem ned i skålen. Gnid smørret ind i de tørre ingredienser med fingerne. Det skal have en konsistens som revet parmesan.
Rør sukkeret i blandingen. Lav en lille fordybning i midten, hæld sammenpisket æg og vaniliesukker heri. Saml dejen ved hjælp af en dejskraber. tilsæt evt lidt vand hvis nødvendigt.
Læg dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen let til den synes glat og nem at arbejde med.
saml dejen til en kugle og pak den ind i husholdningsfilm. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 20 min., inden den udrulles.


Når dejen er kommet i tærtebunden, prikkes bunden med en gaffel.

Hvis tærtebunden skal forbages, tager man et stykke bagepapir krøller det sammen, og lægges ud over den ubagte bund. Hæld et lag tørret bønder ud på bagepapiret og følg opskriften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar