søndag den 26. januar 2014

Chokolade tærte

Chokolade tærte

Ingredienser 6-8 personer:
1 portion sødet mørdej (se opskrift under tærter)
150 g. mørk chokolade
150 g. smør, skåret i tern
4 æg
200 g. sukker
75 g. hvedemel
kakao til drys

Tænd ovnen på 200 grader. Dejen udrulles til en cirkel, ca. 2,5 mm tyk. En tærteform på 26 cm pensles med smør. Tærtebundet fyldes med bønner (se vejledning under sødet mørdej - tærter), og forbages i ca. 10 min. herefter fjernes bønnerne og tærten bager videre i 5 min.
Chokoladen og smør smeltes langsomt over vandbad. Pas på der ikke kommer vand ned i chokolade blandingen. Når chokoladen og smørret er smeltet og glat, tages skålen op af vandbadet. Æg, sukker og mel piskes sammen med en håndmixer og røres sammen med chokoladen. Hæld blandingen i tærtebunden og bag tærten i 20-25 min. til fyldet føles fast.
Tærten tages forsigtigt ud af formen og køler af på en bagerist.
Sigt kakao over tærten inden servering.
serveres med flødeskum og friske blåbær

Velbekommen
.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar