fredag den 22. november 2013

Brownie tærte

Uhh denne kombination af valnødder og chokolade er bare helt uimodståelig.

Tærtedej:
100 g. valnødder
150 g. mel
50 g. flormelis
100 g. smør
2-3 spsk.

Fyld:
100 g. smør
125 g. mørk chokolade 70%
3 æg
250 g. sukker (gerne 50:50 hvidt sukker og rørsukker)
1 tsk. vanilie sukker
50 g. hvedemel
100 g. valnødder

Pynt: evt. Mørk Chokolade

Tærtedej:
Hak valnødderne meget fint i en foodprocessor. Tilsæt mel og flormelis og kør et øjeblik. Tilsæt det kolde smør skåret i små terninger og kør til det er fordelt.
Tilsæt iskoldt vand og saml dejen hurtigt. Pak den ind og lad den hvile i køleskabet en 1/2-1 time.
Rul dejen ud 1/2 cm tykkelse og læg den i en tærteform.

Fyld:
Smelt smør og chokolade over vandbad og lad det køle af.
Pisk æggene sammen med sukker og vanilie, og tilsæt sigtet mel, chokoladesmørret og grofthakket valnødder.
Fordel blandingen på tærtedejen og bag den i ca 35-45 min på 175 grader. Stil den derefter til afkøling.
Jeg har pyntet min med groft revet chokolade


Ingen kommentarer:

Send en kommentar