fredag den 22. maj 2015

Jordbærtærte

Jordbærtærte med mazarinbund og vaniliecreme

Ingredienser:
Bund 1 - mørdej
100 g. Smør
80 g. Flormelis
1 nip salt
200 g. Mel
2 æggeblommer
2 spsk koldt vand

Bund 2 - mazarinmasse
150 g. Marcipan
150 g. Rørsukker
100 g. Blødt smør
2 æg
50 g. Mel

Vaniliecreme
2 æg
30 g. Maizenamel
Korn + Stang af 1/2 vaniliestang
1/2 l. Sødmælk
75 g. Rørsukker

Der udover skal der bruges
100 g. Mørk chokolade
1 dl. Piske fløde
500 g. Jordbær

Fremgangsmåde
Start med at lave bunden. Ælt smør, salt og sukker sammen, rør så melet og æggeblommerne i. Når dette er rørt sammen tilsættes koldt vand, ælt forsigtigt til en ensartet dejklump. Drys lidt mel på bordet og form dejklumpen til en kugle og tryk den lidt flad. Pak den ind i køkkenfilm og lad dejen hvile i køleskabet en times tid.

Imens laves mazarinmassen, pisk marcipan og rørsukker sammen, tilsæt smør og pisk igen. Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hver æg, derefter tilsættes melet.

Pensel en tærteform med lidt smør. Rul mørdejen ud og læg den i tærteformen. (Prøv at lav en så pæn kant som muligt). Fordel mazarinmassen ud over den og bag tærten ca. 25-30 min i en forvarmet ovn ved 200 grader, mazarinmassen skal give lidt efter. Læg en stykke stanniol over tærten det sidste kvarters tid så ikke bunden bliver for mørk. 
Lad bund køle helt af.

Imens laves Vaniliecremen.
Pisk æg og maizenamel sammen i en gryde. Tilsæt mælk, vaniliekorn og stan, samt rørsukker. Kog det hele op i 1 minut under omrøring. Lad cremen køle helt af.

Smelt chokoladen over vandbad og fordel den smeltede chokolade oven på bunden. Lad det størkne lidt.
Pisk fløden til skum og bland vaniliecremen i.
Fordel cremen over bunden og pynt med halveret friske jordbær.

Velbekommen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar